|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|
sampl,bit,muzyka zrobić ale czym
| Autor |
Wiadomość |
|
ionstorm
Dołączył: 19 lis 2007 Posty: 808 Lokalizacja: WWJ Gadu Gadu: 0
|
Elo Panie i Panowie. Noszę się z tym pytaniem od dłuższego czasu,a mianowicie jakiego softu użyć do stworzenia podkładu muzycznego,muzyki,bitu...Jestem świeży w tym temacie, a zależy mi bardzo, bo to jest to, co chcę robić od dziś do wieczności.Pomóżcie mi wybrać odpowiedni program do obróbki dżwięku.Z góry dziękuję i pozdr.
_________________ ...brzmienie kratki...
|
| 2008-02-26, 16:07 |
|
 |
|
Marek
Dołączył: 6 maja 2006 Posty: 2731 Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój Gadu Gadu: 9144563
|
Fruity Loop, Sound Forge.
|
| 2008-02-26, 18:57 |
|
 |
|
maras20
|
 Re: sampl,bit,muzyka zrobić ale czym
syntezator albo sampler
///DokoczSLU
Miały być konkterne nazwy programów!! Czytać dokładnie!! WARN !
_________________ Wielcy emcyy hehe w internecie
|
| 2008-02-27, 00:28 |
|
 |
|
Czacha
|
ionstorm napisał(a): Elo Panie i Panowie. Noszę się z tym pytaniem od dłuższego czasu,a mianowicie jakiego softu użyć do stworzenia podkładu muzycznego,muzyki,bitu...Jestem świeży w tym temacie, a zależy mi bardzo, bo to jest to, co chcę robić od dziś do wieczności.Pomóżcie mi wybrać odpowiedni program do obróbki dżwięku.Z góry dziękuję i pozdr. A wiec robisz jakieś bity czy nie ??
_________________ "Chcesz by ludzie Cie lubili? Musisz farmazonem trzaaskać!" SLU GANG !!
|
| 2008-02-27, 15:32 |
|
 |
|
ionstorm
|
Próbuje,ale bez praktyki, której nie mam, to bardzo trudne.Traktor demo 2 na stanie.Zapoznaje się z działaniem pętli/to na początek/,wracam i powtarzam odcineki do chwili aż współgrają ze sobą.Własnego bitu chyba nie jestem w stanie jeszcze zrobić,ale mam power w tym kierunku i nie popuszczę.Chciałbym mieć instrumentale DJ Decks'a ,żeby uczyć się na Jego bitach.Nie wiem czy mogę wykorzystać cudze bity,ale to chyba standardowa procedura.pozdr
|
| 2008-02-27, 16:00 |
|
 |
|
DokoczSLU
|
do nauki i nie komercyjnych zastosowań możesz korzystac z cudzych bitów sampli itp
| 2008-02-27, 17:23 |
|
 |
|
ionstorm
|
Macie Ziomki "instrumentale S.A."? Albo Powiedzcie,jak oddzielić wokal od muzy?(wiem że jak najszybciej)(śmiech)Dzięki i pozdr.
|
| 2008-02-29, 18:03 |
|
 |
|
Sisio
|
Nie wiem czy mozna, ale na peb.pl wpisz fruity loop. Sam go uzywam i jestem zadowolony. Sciangij sobie od razu paczke sampli (maja 1.3gb po rozpakowaniu). Popatrz na youtubie na jakies tutoriale to sie nauczysz.
|
| 2008-03-16, 17:21 |
|
 |
|
ionstorm
|
Dzięki i pozdro.No to teraz będę miał zagwozdkę bo nad samum traktorem siedziałem tęgo czasu,a fruit widziałem i aż się boję. Sisio napisał(a): Popatrz na youtubie na jakies tutoriale to sie nauczysz. I tak zrobię. 
|
| 2008-03-16, 17:28 |
|
 |
|
Guest
|
Ma ktoś jakieś sample lub zna stronę z darmowymi samplami? (chodzi mi narazie o sprawdzenie o co w programie chodzi) ;d
|
| 2008-12-07, 23:11 |
|
 |
|
pawelinho
|
Jak ktoś z forum robi jakieś ciekawe bity , i chętnie usłyszałby na nich nagrywarkę w tym przypadku moją to jestem chętny , W ogóle szukam kogoś od bitów
_________________ Świat na trzezwo jest nie do przyjecia
|
| 2008-12-09, 18:00 |
|
 |
|
Guest
|
Pawelinho próbowałem  Wyszła mi jakaś psychodeliczna mieszanka :--] ALe będe dalej cisnął, w kontakcie na gg to pogadamy 
|
| 2008-12-19, 09:43 |
|
 |
|
pawelinho
|
O.K odezwę się jak będziesz . Mam fajny pomysł na kawałek po ciężki szybki bit , wiem że robiłeś szybką muzykę więc coś takiego by ci pod pasowało pewnie POZDRAWIAM i z góry dzięki
_________________ Świat na trzezwo jest nie do przyjecia
|
| 2008-12-19, 15:59 |
|
 |
|
telelepelez
|
proponuje mikser , talerze , programik Ableton no i wiele ...................... wiele czasu by to wszystko ogarnac ! ale na fruicie tez dasz rade do tego od razu COOL EDIT PRO (do wycinania sampli) sobie zmontuj !! i ogień!!!!!! tylko jak mowie praktyka , praktyka i ...................... praktyka
|
| 2010-01-04, 22:36 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|